Zomerstress?!

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 om 13:26

Het is alweer een tijdje geleden. Om eerlijk te zijn lukte het even niet zo goed om (naast al die to-do lijstjes) iets zinnigs op papier te zetten. Noem het gerust gebrek aan inspiratie. Maar ten diepste was het gebrek aan energie waardoor er niet zo veel uit mijn handen kwam. Best frustrerend aangezien schrijven echt mijn uitlaatklep is.

Meestal rond deze tijd van het jaar verdaag ik even in een dip. Geen winterdip, maar een zomerdip. (Ja, dat bestaat ook;) Maar veel mensen kunnen zich daar niet zo veel bij voorstellen. Het is zomer. Dan moet je genieten! Maar dat is het hem nu juist. Ik moét genieten. Ik moét leuke dingen ondernemen. Ik moét ervoor zorgen dat ik mijn kinderen kan vermaken. Ik moét een kleurtje krijgen. Alles uit de zomer halen wat er in zit. Ik noem het zomerstress. Krampachtig die ‘geweldige, onvergetelijke zomer’ willen hebben.

En ik moét natuurlijk helemaal niets. Maar zo voelt het vaak wel. En in mijn geval werkt de media ook niet echt mee. Dagje uit dit, dagje uit dat. Dan komt er weer een zonnebrand reclame langs met veel te gebruinde mensen en dan zit ik daar als een bleek spookje te bedenken dat ik misschien wat meer in de zon moet zitten. En zelfs dat boek waar ik al zo lang naar uitkijk om te gaan lezen, hijgt genadeloos in mijn nek.

In één woord: stress!

Niet zo gek dat ik niet veel energie meer over heb. En het is natuurlijk absoluut niet nodig. Want van wie moét ik van alles doen? Juist, van mezelf. We zijn al halverwege de zomervakantie en ik heb me eigenlijk alleen maar druk lopen maken. Ik denk dat ik mijn instelling even ga veranderen. En in plaats van ‘ik moet’ zeggen, maak ik er ‘ik kies ervoor om…’ van. Kleine verandering, maar dit neemt al heel veel druk weg!

Dus bij deze kies ik ervoor om mij minder druk te maken en de zomervakantie gebruiken waarvoor het bedoeld. Uitrusten!

Ik laat nog wel weten hoe dit uitpakt :)

Liefs,

Alina

 


Reactie plaatsen

Reacties

Truus van den Berg Bikker
5 jaar geleden

Snap precies wat je bedoeld Alina
Dat ik moet dit ik moet dat wordt je niet goed van , maar je heb gelijk lekker uitrusten en van je
Gezin genieten je heb schattige meisjes .
Liefs Truus

Maak jouw eigen website met JouwWeb